Nyt stadioncenter i Hjørring

LED lyser opp både inne og ute

Det gamle stadion i Hjørring var utbrukt og nedslitt, og ikke spesielt innbydende, særlig for klubber utenbysfra, som kom for å spille på stadion.

Et samarbeid mellom Hjørring Kommune, VUC & HF Nordjylland, samt Hjørring Private Realskole, har nå resultert i et flott nytt stadion, med tilhørende idrettssenter – et av Danmarks mest bærekraftige sådanne. Med et så stort (og dyrt) bygg var det vesentlig å sette bæredyktighet og energisparing i høysetet.

LITE A/S har, i samarbeid med el-installatør Erik Lytzen, stått for all energibesparende belysning til Femhøje Idrætscenter.

Det først som møter deg utenfor idrettssenteret er LITE A/S’ parklamper, HERA, samt påler ved navn Flat Top, som på flotteste vis lyser opp utendørs gangarealer, slik at man trygt kan ferdes utenfor, samtidig som lyset fremhever den flotte arkitektoniske bygningen.

Når du trer innenfor, opplever du loungeområdet med høyt tak. Her lyser BADO pendel opp, som en ytterligere arkitektonisk utsmykning i rommet. BADO gir optimal lysfordeling og forebygger blending. BADO fås også som påbygningslampe (BADO SURFACE) – disse er montert i lounge- og kantineområdet, med lavt under taket, og gir her et vennlig lys til spisegjestene og medarbeiderne på idrettssenteret.

Inne, på alle gangarealene, er det montert FLOW Downlight, innebygget i taket. FLOW Downlight gir et behagelig matt lys, uten gjenskinn. FLOW har bl.a. vunnet Product Design Award 2012.

I idrettssenteret er det flere møte- og undervisningslokaler, samt konferanserom – alle er utstyrt med PANEL LIGHT 60x60, som gir et behagelig lys. Panelene gir samtidig en større romeffekt, fordi panelet ligger flatt med taket. Panelet kan dempes og er installert med dagslysstyring, slik at lyset inne tilpasses lyset ute. I tillegg til at slik lysstyring gir en bedre opplevelse inne, oppnås også en merkbar besparelse på energiforbruket.

I omkledningsrommene er det også montert PANEL LIGHT B 60x60, som påbygningslampe.

På toalettene har man valgt å gjøre litt mer ut av belysningen enn det som er vanlig. Vegglampen WING, som har et enkelt og minimalistisk design, pynter den rå og rustikke veggen. Muligheten for å justere lyskjeglen fra smal til bred, både over og under, gjør lampen spesielt dekorativ og gir veggen en flott lys-effekt.

De store hallene i idrettssenteret har fått montert SPORTS F-armaturer, og med en levetid på 50 000 timer, er energibesparelsen betydelig. Det er også besparelser på driftsbudsjettet, fordi armaturene ikke krever vedlikehold.

Med SPORTS F-armaturene fremstår banene i den beste lyskvalitet – og med en klar, hvit farge (4000K). Dette behagelige lyset er en fordel for idrettsutøverne, som ikke blir blendet, og de ulike opptegningene på banen er mer synlige enn tidligere. Sports F-armaturen tennes umiddelbart, og «flimrer» ikke slik som vanlige lysstoffrør gjør, så både utøverne og tilskuerne føler seg bedre tilpass i hallen med denne belysningen. SPORTS F-armaturen kan dempes i 3-5 aktivitetsnivåer.

Tribunen utenfor er opplyst av RGB WALL WASHER, montert på veggen like under loftskonstruksjonen; disse gir en utrolig flott lys-effekt.

Lyset kan skifte farge i rødt, grønt og blått, slik at man kan lyse opp hele taket på tribunen.

I uthenget på tribuneloftet er det montert ALPHA SERIES-takarmatur, som gir et flott lys som ikke blender tilskuerne.

Med det nye, innovative lysdesignet fra LITE A/S har Femhøje Idrætscenter fått ett av de mest bærekraftige idrettssentrene i Danmark. Det er mye å spare på å bruke LED-belysning, og Hjørring kommune har oppnådd store besparelser på energiforbruket, og dermed også på driftsbudsjettet.

Femhøje Idrætscenter har med de nye flotte bygningene blitt et enda større midtpunkt for skolebarn, kursdeltakere og idrettsutøvere.

 

Nyt stadioncenter i Hjørring
Nyt stadioncenter i Hjørring
Nyt stadioncenter i Hjørring
Nyt stadioncenter i Hjørring
Nyt stadioncenter i Hjørring
Nyt stadioncenter i Hjørring
Nyt stadioncenter i Hjørring
Nyt stadioncenter i Hjørring
Meld deg på vårt nyhetsbrev

Registrer deg nå for LITEs nyhetsbrev og høst fordelene av inspirerende belysningsløsninger, tips og nye produkter. Gratis og direkte i innboksen din.

logo
LITE Norge AS stenger pr. 31.10.2021

I forbindelse med nedleggelsen av LITE Norge AS, er det ikke lenger mulig å benytte eller handle via www.lite-led.no. Ønsker du fortsatt å handle produktsortimentet fra LITE, kan du søke om nytt webshop login via den danske hjemmesiden www.lite-led.dk (vi gjør oppmerksom på at du selv vil være ansvarlig for innfortolling av varer).

 

Vi takker våre kunder for det gode samarbeidet.

Ligthting the future

Logg inn

Få direkte tilgang til vår nettbutikk. Skriv inn brukernavn og passord.

Glemt passord?Ny bruker
Velg produktvariant

Bruk pilene til raskt å finne ønsket variant.

Fraktpriser

Listen ble sist oppdatert oktober 2016.

  • Østlandet3,5%0000-3999
  • Sørlandet4,0%4000-4994
  • Vestlandet4,5%5003-6996
  • Trøndelag5,0%7003-7994
  • Nord-Norge6,5%8001-9999
Meld deg på vårt nyhetsbrev

Registrer deg nå for LITEs nyhetsbrev og høst fordelene av inspirerende belysningsløsninger, tips og nye produkter. Gratis og direkte i innboksen din.

Kontakt oss

Spørsmål eller trenger hjelp? Vi hjelper deg gjerne.Fyll ut skjemaet vårt, så kontakter vi deg. Eller ring tlf + 45 88 72 88 00